Tuesday, 18 December 2012

Buku & aku

Terpana.

Garu kepala.

Kiri, kanan, depan, belakang.

Serigala tidak ditemui,

Hanya naskhah-naskhah buku dijumpai.

Big bad wolf book sale 2012”.


Luas.

Sana sini manusia.

Juling-juling mata, kembang-kembang hidung tatap buku.

Tangan penuh.

Pegang anak, pegang suami, pegang buku. Khusyuk.

“Eh. Ini bukan anak saya. Silap.”


Terkedu aku.

Lihat jam tangan.

Sudah 180 minit.

Tangan masih kosong.

Hati hiba, bernyanyi irama ‘kosong’.

“Kosong, kosong, kosong.”


Pantas.

Sambar buku sana-sini.

Lihat kulit, lihat tajuk.

Kalau cantik, cun, sambar.

Naskhah buku kenal nombor, aku sambar.

Bukan untuk aku.

Bukan, bukan, bukan.

Untuk Dina, untuk Diha.

Anak-anak buahku.


Tiba di teratak bonda.

Bonda kata, “Banyak buku Ajik. Bila nak baca?”

Aku jawab, “Bila-bila mama.”

Bonda tanya, “Buku mama?”

Aku jawab,“Nak beli buku resepi. Tapi.. Tapi..”

Bonda tanya, “Tapi apa?”

Aku jawab, “Ada resepi pork.”



















*****

Pilih buku bersandarkan ‘rupa’ dan ‘isi’nya.

P/S: Gua memang semangat masa nak borong buku. Macam borong cikedis. Bezanya borong cikedis, gua kunyah telan sampai habis. tapi borong buku simpan dalam almari tunggu anai-anai kunyah telan. Jangan jadi macam gua.:’(

Apapun gua dah khatam buku 1,2,3  yang gua mahu bagi anak buah. :’)

175 comments:

Amin A. R said...

kalau pergi pesta buku memang semangat memborong buku. asal lawa je cover terus amek. baca ke tidak belakang kira :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. bestnya! kenapa sheila taktau ada pesta buku tu. kalau tak, sheila pun macam raziq juga. huhu :)

misz aisya said...

xpe, nnti bile2 mase awk perlu, mesti awk akan cari n baca buku tu. buku bkn mcm makanan yg ade expired date.

:)

Rapunzeel Cikilolo said...

wohooo.... nak pinjam...

Amirul Verdasco Nadzri said...

Dh plan nk pegi ahad ari tu. Tp ada gath plak. Kalo aku pegi book fair rasa cam tak balik..huhu

Kelana Cinta said...

Muahaha.Best pesta buku tu kan.Murah2 aje..

Aziela said...

Akak tak berkesempatan nak pergi. Hohoho sedihnyaaaa. Hubby tak support minat akak pada buku.

Alfi Kasran said...

jelesnya tak dapat pergi BBW.dahlah buku super duper murah

Payeh Kuced said...

best nye pegi sane.. meamng kalau bila tgok buku yg super duper byk, rasa nak juling je mata kan? hahahaha..

Jurutera & Kalkulator said...

Mak..Lenguh tangan nak bawak balik tu.

alin said...

erhhh buku buku!!! aku juga mabuk buku... erhhhhhhh xsabo nak soping buku

erma nazillah said...

looks like you're a bookworm.hehe.kalau utk budak2,kenapa tak cuba buku dari scholastic?kualiti bagus and affordable price.eh,promote pulak.hehe

cik kaki ketawe said...

dah lama tak membeli buku...kalau dekat tempat pesta buku tu dengan rumah sy...dah lama sy borong novel sampai lebam! (ada buku tajuk friends.lovers chocolate disitu..) rasanyalah kan...

missSenget said...

aku kalo gi pesta buku, mesti balik tangan kosong..byk sgt pilihan..
tak tau nk beli mana.. T_T


tak salah kan ulangkaji buku kanak2.. :p

whitecappuccino said...

haha...ada resepi pork!.suka jugk borong buku..

Hazmin said...

Borong benda yang berfaedah takpa.. Ada masa boleh baca. Jangan borong benda tah apa-apa. Hehe

Remy hazza said...

byk nye membeli...takpe... ilmu tu...lepas tu boleh berkongsi lagi .....
remy pun sama kalau ke pesta buku..... lenguh tangan nak usung.....

A Z M I E D A said...

Sama lahh dengan saya.. Suka sangat borong buku tapi lepas tu susun je atas rak.. Hehe

Asrul "iLham" Sany said...

library sy penuh dengan komik :)

chot ok..! said...

masa g kedai pesta buku,kemain nk baca tu la,ini la.a.dah beli,wat koleksi jer.bacanya tak..hahah sya la tu..

Wan Zulqhairi said...

Bang bleh pinjam bleh tak buku 123 tu??

Cik Pensil said...

suka membaca rupanya . banyak buku , jangan sampai tak terbaca sudah ..

Ninja said...

TT__TT Sama ahh kita. Semangat nak borong tapi tak terbaca. Buku beli dkt Pesta Buku Antarabangsa dgn Pesta Buku Selangor pon ada yg tak terbaca. -___-

Sunah Sakura said...

banyaknya buku ajik beli oiii...lawak lak buku untuk mama tu...ada resepi pork...haha

ummiross said...

bagusnya Ajik, beli untuk anak buah sekali..
Selamat membaca..

intanfirdaus247 said...

salam ajik..akak x g pon walaupun dekat je ngan umah..the mines kan..tp betul la..bila tgk buku syok kan..nak baca entah bila

onie said...

pehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh,buku tu macam best jeeeeeeee.....

Razfira said...

x sempat nak jumpa serigala.. bz sgt la kononnye

the malay male said...

membaca jambatan ilmu, saya baca surat khabar je

❤~Emma Abduh~❤ said...

waa...suma english book..

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

ari sabtu yg lepas pun p popular.. cari buku2 pujaan hati..huhu... dan ternmpak respi pork..huhuhu.. nti nak share jugak buku yg saya beli

nitnot said...

peh seronok nya dapat pergi event tu! hmm. haha buku 1 2 3 tu takpayah baca pun takpa. buku bm takda eh? hihi

✿A I N A A✿ said...

perghhhh memang suak membaca ye?? patut penulisan awak teratus dan sedap je di baca..awwww... suka tengok org yg suka membaca ni.. nmpk teratur je.. hehehe

RedRose said...

mesti dah terer kan? boleh la ajar anak buah untuk jadi insan cemerlang. buku masakan melayu takkan takde ajik, kompom takde pork tu. -__-

miza kimbum said...

lau 123 tu,aku pun boleh hbs bace sekejap je,hihi....

aku juga suka beli buku bnyk2 dan jadi kan smpnn dlm almari,ngeh2x...sadis

Farah Andie said...

I pick a book based on the genre.

and of course novel jadi pilihan -.-"

myu said...

Bley jadi gila kalau gi pesta buku.
Apalagi kalau ada discount. Pergh!
Rambang mata.
Bacalah buku tu jangan di perap. hehe

Hnahdy said...

cover memainkan peranan. selalunya beli ja. nanti boring or xda keja nak xnak baca gak buku2 tu :)

Emma said...

nak domo tu! comel!

Chic Na said...

sbb tu la ada pepatah 'don't judge a book by it's cover'. hihi..

bestnya ajik dpt pegi big bad wolf booksale tu. :(

Myera Nyera said...

comel gile lu ni pakcik ^^

akuamir said...

3 buku khatam cukup bagus dah tu, kui kui

fifie said...

Kan best kalau BBW tu ada kat Kelantan or nearest place with me. Boleh pergi, sobs sobs :(

neesa_jun said...

haha..resepi pork,wine..memacam ada..erm...kalau la saya ada d sana...mesti teruja!walaupun masih ada puluhan buku dalam simpanan yg belum di baca...rasa macam nak tambah..

sebagai penutup..ada saying camni..kalau nak kenal orang tu,tgk pada buku2 yang dia baca..tapi saya rasa to know a person is be with them.kan?

smbotak said...

katanya, pergi sana boleh jadi hilang akal...

Telor Power said...

hebat....mmg ulat buku ni.

hahaha nice domo tu

kasut puteh said...

sir arthur conan doyle....aku kenal dia sbb tgk cter detective conan. teruja bila nampak kau ada. nak pinjam boleh? haha

Wan Ahmad Izudean said...

aku beli buku berinformative dah. World Wildlife ngan Horse and Rider.

pengajaran gi sana kat maeps dulu beli banyak tapi tak baca huh!

Wan Ahmad Izudean said...
This comment has been removed by the author.
Wan Ahmad Izudean said...
This comment has been removed by the author.
Cik Yaya said...

nak p jgk....tp xtaw cmne nk p sane..huuuu
wahh DOMO tu cumilll

Nursaila Norman said...

big bad wolf,ramai dh yg ckp psl hal ni..serius sy xtau apa kebendanya tu..rupanya jual buku ke..huhuhu! kena pergi nih!

Miss Zahirah said...

byknyerr!
yg first tu luaran nmpk menarik n tertarik nk bca..
pnjam ble?? hehehe

EH - Ekslamasi Holistik said...

Membaca jambatan ilmu...heheee

ANNA MARIANA said...

heheheheh...samala ngan anna...
kalo g library memang anna pinjam banyak2, tapi nak sampai date pulangkan mulalah gelabah nak habiskan baca semuanya..

norhidana miswan said...

sejak kawin n ada anak nih akak dh tak penah pg lg pesta buku... kadang teringin gk...

kalu dh minat kan, pakai amik je buku, tak ingat dh apa2 yg lain

Rasp said...

dah terer ler mengira ek...
gud gud....
rasanya still on kan Big Bad Wolf nie....
nak terjah gak...
lum kesempatan....

man said...

Wah mst best cerita buku itu...blh pinjam x bro..hehehehe

MizzTina said...

ms je la peel kite.. kemain semangat beli buku berkoyan², time nk baca cam hampeh perangai.. huh..






syabas sbb dh khatam buku 1,2,3..

CiKPuaNLawA said...

hahaaa....

bila pegi..?!

tak jumpa pon kat sana...!!

redza said...

pelan2 kayuh..nanti khatamlah semua

Cik Syida said...

kelakar yang pasal buku resepitu :D

Nurhanis Zamshah said...

serius banyak tu buku beli. hoho selamat membacaaaaaaaaa

Lyaa Suriany said...

wah
bnyk borong ni

Daddy Ziyyad said...

kah kah kah...banyak lagi buku resepi yg takde pork bro...

Ratu Hatiku said...

Bestnya ada masa membaca...

ahsfantasy24 said...

entah berapa kali terlelap kalau baca buku mat saleh. hehe..

♥ sitifarhana ♥ said...

borong buku mcm borong cikedis? *pengsan* hehehe

iiima ❥ said...

jadi sebelm beli buku diminta agar membelek isi dalam sikit kalau rasa tertarik baru beli jika tidak jgn !!! hehe

jika beli juga ia adalah satu pembaziran. pembaziran itu adalah amalan syaitan!!
haha
=)

inche hlovate said...

sya plak suka borong novel

✖BossKucing✖ said...

sedekah bg ngan sy je bku 2. .hehe. . :D lain kli blh la wt giveaway ngn bku2 tu. .hahaha :D

Nur Zulaikha said...

hihi..singgah jugak :)

novel+buku mmg hobi la..tmbh buku yg blh memotivasikan diri..rase mcm bru dpt insprasi je..fighting!!

SiS NaD said...

Salam Raziq...

Ingatkan yang ada wolf2 tu tajuk buku... Selalu nampak naik dekat home FB... :D

dya bunga said...

setakat ni xpernah g pesta buku..haha.takut rambang mata..

Kakzakie said...

Kesian mak tertipu - macamlah semua buku resepi ada pork. Baik pergi lagi cari buat mak...

el said...

segan wa nak terjah sini
semua buku omputeh doh..hebat sgt lah tu eh lol

Gillette Flores said...

Eh, dah beli jgnlah sampai dimakan anai2
Hehehe
Tak sempat pergi ke sana

Acik Riotaro said...

pork??
bahaya tu..
hehee

miss kecoh said...

lamaa den x borong buku jugak

MawardiYunus said...

ri tu x p ke bigbadwolf kt mines?

Jna marcello said...

kalau Na pulak dpt borong komik dahh kiraaa mcm nikmat gilaa hahaha

Cik Aini said...

rajinnya..
next time beli lah kat Ai sama buku.hehehe

kay_are said...

tak pernah pergi pesta buku sangat sebab tau mase tu ramai orang so even time tu banyak pilihan buku harga pun ok rase rimas dan susah nak decide.. huu

Pena Menari said...

Adeh hai klaka plak ayat yg last tu hahaha :)) da khatam bc bk 1,2,3...hehe

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

ler.... kalau buku 123 tu..moon pon boleh khatam.. seribu kali khatam gitu.. hehehe

waa banyak sungguh buku...

maszmadi said...

suka gak ngan buku 123 tu... haha

izan mama mia said...

banyak buku..

3no gr33ny said...

habislah duit hamba kiranya ke pesta buku ni

baby comel said...

Aima skg ni byk beli buku motivasi je. Dlu kaki novel, skg terasa xmau buang duit utk novel tu. Nk baca baru beli. Kalau x, lps sebulan dua pn masih dlm balut plstik lagi..

Fiza Rahman said...

Ekekeke...lawak tau. Gelak² saya baca. Sweetnya pakcik, belikan buku untuk anak buah.

ctpayong said...

assalamualaikum wbt.

kadang tu pernah jugak buku yg dipilieh tak kenan di hati. tapi bila bahan bacaan dah habis...baca punya baca buku yg tak kenan jadi 'sedap' dibaca.

so...jangan simply buang. pilihan pertama itu kadang2 menepati hati & naluri.

Azlan Strider said...

aku memang failed bab2 borong buku nie..hehehe..btw kalau ko duduk area KL kat aku rasa kat KL sentral ade pesta buku sebab aku baru lepas lalu sana tadi..hehehe

Regards,
-Strider-

anis abdullah said...

dah lama tak beli buku. erk....

Syarifah Nadia Syed Mohsin said...

hobi nad baca novel.. dh bnyk koleksi novel kt rumah,.,sebelum beli kne belek2 dlu agar tak nyesal n trsilap beli.. heee

lyza said...

Bestnya jd anak buah..dapat novel FOC lg.. hehe..
Saya pun suka memborong novel.. klau g PWTC book fair.. saya siap bw bag travel lg.. senang nak heret, tak perlu penatkan bahu menggalas or tangan menjinjing :)

★ aIsyaH ★ said...

wah..bestnye dpt g pesta buku..nk ikot jugak..huhu..

time tgok buku berlmbk2 tu..sure rse cm nak grab je sume..especially novel..tp msti x t'ambik..sbb rse m'bzir pulak..kalo beli dlm rm30 tp habis dlm 1hari..o lgsg xbkak2..huhu..xD

hara said...

went there too.. the spirit of grabbing rather than reading i guess. buku murah kot.. but then, tahun lepas punya pon x habes baca lg, he2.
p/s: for one more day tu best baq hang

Khai faiz said...

Alamak.. X sempat nak ke pesta buku.. Jadual sgt padat...

MrJep said...

Gua Suka Bace Novel....Dalam Hati Ade Taman...wakakaka

Mimie said...

buku 123 dh khatam..buku2 lain bile nak khatam lak?hehehe..
seronoknye dpt borong buku bebanyak...akak tak berkesempatan nak pergi pesta buku....rase rugi jerk

luqman zakaria said...

cover buku men peranan jugk sebenarnye..kalau cntik n nmpk menarik brulah ade hati nk beli...hehe

miz ruha said...

kalau pergi pesta buku, tak sah kalau tak beli buku...

Mardhia Yusof said...

umah family kat putrjy ada mini library.tp da penuh.last2,depan tv hall jadi mangsa.sesapa nak tgk tv bleh,bc bku pun bleh.bila org nak dtg uma,sume kelam kabut.bersepah.
bagus membaca.tambah ilmu.tak kisah genre apa pun.agama,novel,bibliografi..as long it's a good thing.;)

p/s:bru balek kl.cuti sebulan b4 exam.lepas exam bulan 1,cuti lagi sbulan.hehe.take care bro.

aReLaN said...

aku memang jarang la nak beli buku. hohoho

Hafizin Jamil said...

aku tak pernah wei beli buku banyak macam ni..haha

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..mmg borong.. brbaloi lama pon..

Nurulee said...

Kita tk dapat pergi pun. Hmmmm.

Syazana Zainn said...

aritu mmber ada apdet pasai tempat ni

serious mmg besaq.

malangnya agak jauh dr ipoh.huhu

kalau novel bolehlah khatam 1 hari.haha

:D

kiera'sakura said...

sbb tue aku skang tgh pose beli buku. bila tgn ligat nak membeli cepat2 sedarkan diri kt dalam lemari tue ada lagi buku yang tak sempat baca =.=

sudipVSsenduk said...

semangat bila tengok buku melambak2, berbunga2 hati, kembang kuncup hidung bau buku baru, dompet yg gebu serta merta jadi slim..

boni kacak said...

resepi pork tu resepi apa ye bro?

Sha. N. said...

Teringin nak pergi, tapi jauh...
Untung dapat pergi.. dahlah buku murah..
Jeles tu!

Hatimi Tahirruddin said...

lol buku 123 tu je kau khatam bro...yg tu takyah bukak pon boleh khatam...hehe...mmg terbaek alasan kau bg kat mak kau cakap ada resepi pork...

shasha yacob said...

hambopii nampaknya rajin bebenor baca buku ye. haha bagus bagus .

Secrets of A Teenage Girl said...

sy pun dh pegi.. byk sgt buku, xtau nak pilih buku mana.. tgk kulit buku semua cntk2, rasa nk beli semua buku kat situ.. tp2 bila dh beli, buku terbiar dlm laci, belum berusik lg..huhu ;P

Si Matatajam said...

Bleh geng ngan akak la spesis ulat buku..hi hi

Yana Libra said...

wah..dah pergi ye? sy tak pergi lagi..bestnya borong banyak2~

نورعيم said...

banyak nya bukuuuu! nak satu buleh? hihi.

bagi saya la habiskn buku tu. dah habis sy pulangkn. hihi.

buku 1 2 3 tu ada cerita apa je eh? hhah :p

Nong Andy said...

aku dan buku tak dapat di pisahkan.

Buku = komik

:)

Karukord Jagau's said...

buku 123 tu mmg mudah nk khatam hehheee
tapi aku pun mcm tu jugak kdg2....
dah beli buku tunggu 2,3 hari kang baru nk baca huhuhuuu

Ejam Ejam said...

perghh banyak tak buku. Untunglah minat membaca. banyak ilmu... bagus2... :)

Ainn Hazwany said...

waaww ! Banyaknyaaa ! Bagus jadi orang rajin membaca ni !

ayut said...

for one more day..look like menarik..dh bace??pinjam blh??? ;) what on earth happen...insiklopedia ke tu?pinjam jgk bear gigi tu... :p

kinara kinatara said...

huhu..membaca amalan mulia..:)

E'in said...

pegi pesta buku ea... mesti best kan.. ein xpenah pegi... huhu

afifudinsohaini said...

tunggu voucher buku ahh bulan depn,baru borong..tu pon kalu adala..haha

haz said...

waaa byknye beli buku..... O.O dh lme haz x bli buku. skrg ni semua bce online je. keh3

Ku Syida said...

Same here.. Beli buku masa diploma sampai masa degree ada yg masih berplastik.. Hahaha..
Buku yg belajar pun xabis baca mmg xde la masa nak baca novel2 :(

Samad said...

bak mai pinjam satoo

norh said...

nanti ada lagi, saya kirim ke awak ye..sy dok jauh..he he

CekbOlat-bOlat said...

ringtone 'kosongg kosong' amboihh .
oh ajik suka membaca ye ? comellah lelaki suka mmbaca ni . haha

sabry oppa said...

buku .. buku.. buku...
omg! lam x hadap benda ni ..
hahahahaha~
nice entry ~
boleh buat lagu ni ..
bg oppa nyanyi lagu ni k..
juz 4 u ..
uhuhuhu ..

Yasmin Aris said...

:o

Ayie Abas said...

sama laa dgn ayie..klu beli buku atau majalah tgok kulit luar dulu...kalau cantik baru puas hati beli...:D

farahazyanti said...

samalah kita, suka membeli, membacanya tidak :p

Iffah Afeefah said...

sngt sronok membeli belah buku

atau bukan buku

sume sonok kalo de duet

Iffah Afeefah said...

sngt sronok membeli belah buku

atau bukan buku

sume sonok kalo de duet

Hans said...

ku tak sempat nak pergi

4feet8 said...

hehe..khatam buku camgitu pun boleh.. hehe..

aku HaniAsyira said...

best2.. banyak buku n sonok tgk kan.. masa bila pesta buku ni??

hebat lah khatam buku 1,2,3 tu kan

azieazah said...

Kalu rajin beli tak rajin baca, baik belikan saya. hehehe

pha is said...

kesian pork.. heheheh

Nmg Norizan said...

dh khatam buku 123? bagusnye...hehe

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

wahhh!! shopping buku... *jeles... sy lebuh suka shopping buku dri shopping baju.. sbb sy suka baca buku...hehehehe

inna_risna said...

huh, sungguh jeles inna. apakan daya, duduk kat tggnu nie, klo xterikat dgn esaimen, mcm nak lari laju2 je p big sale books tu..

-meeSUPERGIRL- said...

mee pun mcm tu .kalau pilih buku mmg lame sgt . pusing2 tmpat yg sama . pernah jugak pulang dgn tgn kosonggg kosoongg kosonnggg


pandai bg alasan . pork buleh tuka dgn aym kot respi tu haha

Miss A said...

jelesnyaaa! nak pergi big bad wolf jugakkk T.T

Macy Humaira said...

serigala jahat! sedihnya tak dapat pergi.

oh. mitch albom. seronoknya jumpa org yg nak baca buku tu.

seronok! macy almost ada semua koleksi dia.

tapi yg terbaru. rm70 harga dia :'(

mie said...

wah...
untung dekat dengan pesta buku...
orang yang jauh juga yg susah..
ehehehee

Amirol Najmi Abdul Rasid said...

Ya Allah ! Terkejut datang sini sebab sebab sebab ! Tajuk entry sama lah ! But saya dalam BI,, Books and me XD Jemput baca and komen :)

Jemarisuri said...

xpe slow2 nti khatam jugak buku tu...^^
mmg pening nk pilih buku kt sana..semua berkenan kan kan...hehe

Nur Zulaikha said...

singgah lagi sini..hehehe

Madam Lala said...

sempat jugak pergi sana dan borong mcm org giler..

syiela said...

kalau tengok buku mmg sgt bersemangat.. tapi kdg2 simpan kat rumah bertahun baru nk baca.. kita serupa!

LYAfrina said...

byk borong.. lya klo k pesta buku suka cri novel

izfanora said...

omputih gamaknya.. :P bagus2.. xkisah lah bebila pun baca, yg penting otak bersenam.. :)

SYAH'IZZAT said...

pehh ulat buku! :D

LaLa mhdnor said...

saya suka borong novel, hehe :P

buku 1,2,3 jugak yg dikhatamkan haha

bai baizura said...

wah banyak buku borong. hewhew

drzirakudo said...

sy pyh nk bli buku tk tau npe =_=

eimah siti said...

wahhhhh...byknya buku

AzyAdnan said...

perghh. guwa pun ulat buku. kita geng :P

Miss PIJAOSIX said...

Salam...aku suke membace...tp aku tak sempat nak pergi haritu....frust sangt

Aleeya Atinza Saaid said...

alaa..x minat bc buku...minat bc paper2 jek..camno tew hehe

miranadia said...

jeles. big bad wolf kat kl, aku di penang. sobs

inche hlovate said...

update2..hihi

sya dah tag awk :)

http://akupencintahlovate.blogspot.com/2012/12/25-random-facts-about-me.html

iKhRam said...

ari tu kesana juga
tp kepala pusing

tak beli apapun..
kene cari kat kedai buku biasa
tenang nak pilih buku..

SaddLone said...

kenyanglah anai2 almari kau, kalau aku pun teringin je nk jadi anai2 tu..kehkeh

missha said...

part memborong tu kita sama.. hehe.. semngt :D

Koding said...

Buku ABC, 123 dan citer2 sang kancil ... Tak jemu dibaca ... Dan Mudah dikhatamkan...

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

kene bhati2 tu lain kali,kene bace kandungannye,hehehhe tp niat utk mmbelikan tu dh dpt pahale=p

oshinz said...

hahaha... sama la kita. part nak beli buku laju.part baca tu terkedek2. kalah semut.

Puan Kutu said...

haha baguslah tu beli buku byk bg anai2 makan..buku anak buah khatam pulak.huhu

Nastyna said...

Bravo, at least khatam jugak salah satu buku kan. Pssttt I noticed that Mitch Albom, good choice ;)

9n0L4 said...

wah. mmg byk buku ni. ulat buku ye. hee.